Welkom bij Paling.nl

Op deze website vindt u uitgebreide consumenteninformatie en nieuws over paling; een oer-Hollandse vissoort die wij met hout, vuur en liefde bereiden. Voor de jonge lezers hebben wij een aparte afdeling waarmee een 'leuke spreekbeurt' gemaakt kan worden.

'Ons bedrijf' is al jaren dé toonaangever als het om paling en het traditioneel met hout, vuur en liefde roken van paling gaat. Diverse onderzoeken en test hebben dit herhaaldelijk bewezen. Kennis delen wij graag in onze rokerij zijn al meer dan 400 rokers opgeleid. In nauwe samenwerking met de Historische Vereniging Bunscote leiden wij jaarlijks tientallen nieuwe vakkundige rokers op. Zie onze Facebookpagina voor foto's en lovende commentaren van oud-leerlingen.

DUPAN Film

Paling over de Dijk

Een korte film (6:22 minuten) laat zien wat St. DUPAN doet om geslachtsrijpe paling veilig over de dijk te helpen. Hierdoor hebben deze geslachtsrijpe schieralen de mogelijkheid om onbeschadigd terug te keren naar de paaigronden in de oceaan om daar nakomelingen te krijen. Hiermee herstellen we de gebrokenlevenscyslus van de aal.

Voor meer informatie kijkt u ook bij DUPAN: http://www.dupan.nl

Natuurproduct met duidelijke herkomst en aandacht voor duurzaamheid

Ons bedrijf staat voor producten waarvan de herkomst en de kwaliteit zichtbaar en controleerbaar zijn. Paling is een natuurproduct waarbij duurzaamheid onze volledige aandacht heeft.

Al onze paling draagt bij aan het "Eel Stewardship Fund ®". Hiermee dragen wij bij aan het duurzaam beheer van deze vis in Nederland. Ons bedrijf is gecertificeerd volgens de Europese Sustainable Eel Standard. Lees meer hierover in onze 'duurzaamheidsverklaring'

Recepten

'Recepten met paling' vindt u ook op deze site. Als u zelf nog een lekker recept heeft stuur deze ons per mail en wij delen uw recept graag met anderen.

Kopen

Onze producten worden verkocht via geselecteerde bedrijven. Raadpleeg de landkaart op deze site voor het adres van een geselecteerde speciaalzaak in uw omgeving die onze producten verkopen. Zo koopt u de beste kwaliteit en duurzaamste paling 'altijd zo vers mogelijk en dichtbij uw eigen huis.'

Zelf palingroken, LKKRST

Roken is het nieuwe BBQ. Het roken van vis en vlees vindt daarmee ook steeds meer liefhebbers. Zelf palingroken is gezellig en met de kwaliteit van onze producten natuurlijk ook lekker. Het is van groot belang is het om de juiste kwaliteit te kiezen. Niet alle paling is geschikt om te roken. Daarom geven wij u graag persoonlijk advies bij de juiste keuze: Gezouten, ongezouten, gekweekte of juist uit de natuur, welke sortering en welke maat. Goed resultaat begint met een optimaal product !

Mocht u, na of tijdens het lezen van onze site, nog vragen hebben stel ze dan gerust per mail of via het 'contactformulier' op deze site. Wij beantwoorden deze graag.