Welkom bij Paling.nl

Op deze website vindt u consumenteninformatie en nieuws over paling; een oer-Hollandse vissoort en hoe wij er met liefde een kwaliteitsproduct van bereiden. Voor de jonge lezer hebben wij een aparte afdeling waarmee zelfs een 'spreekbeurt over paling' gemaakt kan worden.

'Ons bedrijf' is al jaren dé toonaangever als het om paling en het traditioneel met hout, vuur en liefde roken van paling gaat. Diverse onderzoeken en test hebben dit herhaaldelijk bewezen. Wij zijn de enige rokerij in Nederland waar al meer dan 300 rokers zijn opgeleid. Opleidingen gebeuren in nauwe samenwerking met de Historische Vereniging Bunscote, zie onze Facebookpagina voor foto's en commentaren.

DUPAN Film

Paling over de Dijk

Deze korte film (6:22 minuten) laat zien wat St. DUPAN doet om geslachtsrijpe paling letterlijk over de dijk te helpen. Daarmee kunnen deze onbeschadigd terug te keren naar de paaigronden op de oceaan en mogelijk voor nakomelingen zorgen.

Voor meer informatie kijkt u ook bij DUPAN: http://www.dupan.nl

Natuurproduct met duidelijke herkomst en aandacht voor duurzaamheid

Ons bedrijf staat voor regionaal geproduceerd waarvan de herkomst en de kwaliteit zichtbaar en controleerbaar zijn. Paling als natuurproduct waarbij duurzaamheid onze volledige aandacht heeft.

Al onze paling draagt bij aan het "Duurzaam Paling Fonds ®". Hiermee dragen wij bij aan het duurzaam beheer van deze vis in Nederland. Ons bedrijf is gecertificeerd volgens de Europese Sustainable Eel Standard. Lees meer hierover in onze 'duurzaamheidsverklaring'

Recepten

'Recepten met paling' vindt u ook op deze site. Als u zelf nog een lekker recept heeft stuur deze ons per mail en wij delen uw recept graag met anderen.

Kopen

Onze producten worden verkocht via geselecteerde bedrijven. Raadpleeg de landkaart op deze site voor het adres van een geselecteerde speciaalzaak in uw omgeving die onze producten verkopen. Zo koopt u de beste kwaliteit en duurzaamste paling 'altijd zo vers mogelijk en dichtbij uw eigen huis.'

Zelf palingroken

Paling roken is het nieuwe BBQ. Het roken van vis en vlees vindt steeds meer liefhebbers. Zelf palingroken is leuk en gezellig. Van groot belang is het om de juiste kwaliteit te kiezen. Niet alle paling is geschikt om te roken. Daarom geven wij u graag persoonlijk advies bij de juiste keuze: Gezouten, ongezouten, gekweekte of juist wilde paling, welke sortering en welke maat. Goed resultaat begint met een optimaal product !

Mocht u, na of tijdens het lezen van onze site, nog vragen hebben stel ze dan gerust per mail of via het 'contactformulier' op deze site. Wij beantwoorden deze graag.