Welkom bij Paling.nl

Op deze website vindt u consumenteninformatie en nieuws over paling; een oer-Hollandse vissoort en hoe wij er met liefde een kwaliteitsproduct van bereiden. Voor de jonge lezer hebben wij een aparte afdeling waarmee zelfs een 'spreekbeurt over paling' gemaakt kan worden.

'Ons bedrijf' is al jaren dé toonaangever als het om paling en het traditioneel met hout, vuur en liefde roken van paling gaat. Diverse onderzoeken en test hebben dit herhaaldelijk bewezen.

Duurzaam Paling Fonds® Paling over de Dijk

Paling over de Dijk

Een korte film (6:22 minuten) over het project om geslachtsrijpe paling letterlijk over de dijk te helpen. Daarmee kunnen deze onbeschadigd terug te keren naar de paaigronden op de oceaan en mogelijk voor nakomelingen zorgen.
Mede mogelijkgemaakt door het Duurzaam Paling Fonds® van St. DUPAN.

Voor meer informatie kijkt u ook op de website van DUPAN: http://www.dupan.nl

Natuurproduct met duidelijke herkomst en aandacht voor duurzaamheid

Ons bedrijf staat voor regionaal geproduceerd waarvan de herkomst en de kwaliteit zichtbaar en controleerbaar zijn. Paling als natuurproduct waarbij duurzaamheid onze volledige aandacht heeft.

Al onze paling draagt bij aan het "Duurzaam Paling Fonds ®". Hiermee dragen wij bij aan het duurzaam beheer van deze vis in Nederland. Ons bedrijf is gecertificeerd volgens de Europese Sustainable Eel Standard. Lees meer hierover in onze 'duurzaamheidsverklaring'

Recepten met paling

'Recepten met paling' vindt u ook op deze site. Als u zelf nog een lekker recept heeft stuur deze ons per mail en wij delen uw recept graag met anderen.

Paling kopen

Onze producten worden uitsluitend verkocht aan de betere speciaalzaak en horeca. Raadpleeg de landkaart op deze site voor adressen van de betere speciaalzaken in uw omgeving die onze producten verkopen. Zo koopt u de beste kwaliteit en duurzaamste paling 'altijd dichtbij uw eigen huis.'

Mocht u, na of tijdens het lezen van onze site, nog vragen hebben stel ze dan gerust per mail of via het 'contactformulier' op deze site. Wij beantwoorden deze graag.