Spakenburg Paling BV Haringweg 10 3751 BH Spakenburg The Netherlands telefoon 033 - 29 88 746

Is paling eten gezond?

Onderzoek toont het gunstig effect van vis op hart en bloedvaten keer op keer aan. Paling is een vette vis en bevat veel enkel-, en meervoudig onverzadigde verzuren en is van nature rijk aan vitamine D. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten. Dit gunstig effect wordt vooral toegeschreven aan de meervoudig onverzadigde vetzuren. De zogehete Omega-3 vetzuren EPA en DHA, die van nature in vette vis aanwezig zijn.   
Eet één tot twee keer per week vis en je hebt bijna 30 % minder kans op sterfte door hart en bloedvaatziekten. Onverzadigde vetzuren in vis werken zelfs cholesterol verlagend. Voedingsvoorlichters adviseren daarom tenminste één keer per week vis te eten. Je kan zeggen: Vis is een smakelijke manier om gezond te leven ! Paling past hierdoor uitstekend in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Zeg dus met een gerust hart: paling is natuurlijk lekker en smakelijk gezond

Het advies van de Gezondheids Raad en het Voedingcentrum is dan ook:  Eten van vette vis, zoals paling, is gezond omdat het zogenaamde Omega-3-vetzuren bevat. De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren daarom één of twee keer per week vette vis te eten.