Spakenburg Paling BV Haringweg 10 3751 BH Spakenburg The Netherlands telefoon 033 - 29 88 746

Klasse apart: Hoedt u voor namaak !

Onze producten, onze verpakkingen, delen van onze websites, onze reclameuitingen tot zelfs onze relatiegeschenken, worden door enkele andere palingrokerijen nagemaakt. 
Echter onze kwaliteit is een klasse apart, overtuig u dat u 'originele Spakenburg Paling' producten koopt. Originele producten zijn: paling.nl, zalm.nl, garnaal.nl en forel.nl.  Dé palingrokerij van Spakenburg heet Spakenburg Paling B.V.

Pure kwaliteit die uw overgrootmoeder zou herkennen

In 1992 is Spakenburg Paling B.V. opgericht om een halt toe te roepen aan de smaakvervlakking. Sinds onze start maken wij traditionele specialiteiten gemaakt van uitsluitend 100% verse ingrediënten en dat proeft u. Producten zonder toevoeging van water e.d. volgens originele recepten en tradities. Al onze producten zijn hierdoor van de hoogst mogelijke kwaliteit. Spakenburg Paling B.V. maakt, door het gebruik van de historische recepten, producten met 'smaak', puur en (h)eerlijk!  Wij maken producten die zelfs uw overgrootmoeder zou herkennen, kom daar maar eens om in de 21e eeuw.

Traditioneel Palingroken zeg maar 'Methode traditionelle"

In ons bedrijf wordt de paling, als een van de laatste in Nederland, nog steeds op de traditionele wijze boven een knapperend eiken--, en beukenhoutvuur gerookt. Deze "methode traditionelle" is niet door machines te benaderen. Elke dag leveren wij onze vers gerookte paling aan de betere speciaalzaken en horeca in Nederland. Zodat u weer genieten kan van deze Hollandse delicatesse.

Spakenburg en vis                                                                                                                                                                                                            

Wij zijn dé traditionele paling-rokerij in Spakenburg. Spakenburg, historisch gezien één van de belangrijke aanvoerhavens van paling aan de oevers van de voormalige Zuiderzee. De Zuiderzee werd na de afsluiting met de Afsluitdijk een meer, het IJsselmeer. Vanwege de centrale ligging in Nederland werden veel voormalige vissers in Spakenburg in de vishandel actief en werden visdetaillist. Zo ontstond een bloeiende handel in vis en visproducten. Om die reden gaat de meeste vis die in Nederland word geconsumeerd via in Spakenburg gevestigde bedrijven.

Palingroken zit in ons bloed, wij doen het met liefde
in 1912, ver voor de afsluiting van de Zuiderzee, had onze voorvader Jacob Koelewijn, in Spakenburg beter bekend als "Jacob van Jan",  zich gespecialiseerd in het roken van haring en paling. Het vakmanschap van palingroker is daarna van geslacht op geslacht doorgegeven. Generaties lang roken wij paling, het zit in ons bloed. Omdat de broers Peter en Alex uitsluitend kwaliteitsproducten wilden maken besloten deze in 1992 zelfstandig verder te gaan. Sinds die tijd is de paling van Spakenburg Paling B.V. een begrip als het om topkwaliteit gaat. Paling is een lekkernij om trots op te zijn. Gerookt met hout, vuur en liefde is dus onze lijfspreuk. Die liefde zit ons hoog en proeft u dan ook aan onze producten.